Français
Provençal
 
 
Acuèlh Pedagogia Lo provençau Une école associative Evènements Et après... Nous contacter Album photo
 
   
     
 


Qu’est-ce que c’est ?

La pedagogia activa es mesa en plaça gracia a d’òbras de gropas e de trabalh en ataliers per realisar de projècts comuns come lo jardin d’escòla..

La pedagogia institutionala : leis ensenhaires de la Calandreta pratican la pedagogia activa que visa a responsabilisar l’enfant, a lo rendre autonòme e a ié balhar la paraula (ex : a un mestier dins la classa).


 LA PEDAGOGIA ACTIVA

- A Calandreta, l’ensenhament es basada sus aquesta pedagogia.

- Quauqueis exemples d’institutions de classa : lei leis de classa, lei cenchas de color, lo mercat, la moneda virtuala, la correspondéncia amé d’autreis escòlas, lei mestiers, lo conseu de classa, lo « que de nòu », lo jornau d’escòla, lo trabalh autonòme individuau, la presentacion dei libres e dei causas, « l’aquò vai ? »...

- La nòstra pedagogia visa a :
- balhar la paraula ais enfants
- lei rendre mai autonòmes
- desvelopar de qualitats d’escota e de respect mutuau
- regular la vida de grope

- Lo viscut e l’environament son partidas entieras de l’ensinhament.

Lo dialògue gènts ensenhaires es favorisat.

Leis ensenhaires seguisson lo programme de l’Education Nacionala. Son de professors deis escòlas inspectats per l’Educacion Nacionala.

Lei pichòteis efectius : per cada classa, l’efectiu maximum es de 25 enfants en mairala e 20 en elementari, çò que facilita fòrça leis aprentissatges.


 


Un rythme personnalisé

Cada enfant vai a son ritme. L’escolan es actor de son escolaritat.

- La pedagogia activa inspirada deis òbras de Freinet e dau moviment de la pedagogia institutionala

- La pedagogia institutionala fuguèt elaborada per Fernand Oury. Son but es d’establir e de faire respectar de règlas de vida dins l’escòla, per d’institutions apropriadas, a l’oposat deis escòlas casèrnas. Se l’enfant vei lo luòc classa come un endrech de reperis, de securitat, de vida, onte podèm reglar de questions, vai de mai en mai prendre en carga sa vida d’escolan. Vai retrobar lo gost d’aprendre, a travers son engajament, seis iniciativas...

 
Informations légales Nous trouver Remerciements Copyright 2015