Français
Provençal

 

 
 
Acuèlh Pedagogia Lo provençau Une école associative Evènements Et après... Nous contacter Album photo
 
   

     
 

La Calandreta d’Aurenja es una escòla privada e tanben laïca que recampa lei classas de mairala e elementari e onte ensenhèm lo provençau e lo francès.

Es reconeiguda per l’Educacion Nacionala e leis ensenhaires de l’escòla son titularis dau concors de professor deis escòlas privadas.

L’escòla es gerida per lei gènts recampats en associacion. Appartèn a la Confederacion dei Calandretas que recampa uei una quarantena d’escòlas dins tota la França, e a la Federacion dei Calandretas de Provença que comprèn 3 escòlas : Gap, Niça e Aurenja.
 

La Calandreta d’Aurenja a dubert sei pòrtas en 1993 e compta uei a pauc près 75 enfants escolarisats, de 2 ans e mieja a 10 ans (de la PS au CM2).

Son repartits dins 4 classas :
- TPS-PS : amé un ensenhaire e una ajuda-mairala MS-GS : amé un ensenhaire e una ajuda-mairala CP-CE1 : amé un ensenhaire CE2-CM1 e CM2 : amé un ensenhaire

Una ensenhaire de Francès intervèn dins lei classas tre lo CE1A la Calandreta, l’acuèlh deis enfants se fai tre 2 ans e mieja e fasèm doas rintradas dei classas en TPS-PS : una en setembre e l’autre en genier.

 

Vacanças escolaris, jorns feriats mai tanben dimècres d’escòla excepcionaus
 

 
Informations légales Nous trouver Remerciements Copyright 2011